Home > Back Catalogue > BLENHEIM CRESCENT

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

BLENHEIM CRESCENT

W11

Located in the heart of Notting Hill, this stylish, sophisticated three-bedroom flat makes a bold statement, defying expectations with its urbane black exterior. Contrast is a key element of this design narrative; black accents, peppered throughout the home, are juxtaposed with bright fittings and soft furnishings. Statement windows and skylights draw light into each corner, illuminating every thought-out detail.

Pairing Scandi-style minimalism with mid-century modern shapes, this lateral duplex never fails to inspire. It’s a playful take on the pared-back aesthetic, one that balances a monochrome palette and geometric silhouettes with textural furnishings and leafy botanicals that breathe life into the property.

Repeated shades of brown, cream and white carry the eye across the open-plan kitchen and reception room, the depth of the space enhanced by the light pouring through large windows. It’s a clean-cut aesthetic which gives credibility to the “less is more” mantra. Set against a near-blank canvas, skilfully proportioned, dark-wood fittings become a dramatic, dynamic feature. Carefully curated furnishings – rattan-backed chairs, handcrafted stools, a woollen throw draped across a sofa arm – add personality. To the rear of the space, there’s a discreet bathroom and well-proportioned bedroom, the latter of which also be accessed through an outdoor walkway that channels light to enlarge both areas. The embodiment of modern living.

An eye-catching black staircase leads to a first-floor master bedroom, where the monochrome colour is echoed in the artwork. Here, the owner has made their mark with a fleece sofa and Japanese shoji-style screen – small details that enhance, and are enhanced by, the considered space. An ample, built-in wardrobe is hidden behind chic, dark-wood doors. Subtle elegance can also be found in the en-suite bathroom, complete with a marble shower and two sinks. A curvaceous freestanding bathtub says: hop in, chill out.

Conveniently placed across the hall, a home office is all precise lines, cosy textures and flourishing greens, a design-driven environment guaranteed to combat work fatigue. A dark double door frame opens out onto a verdant terrace enclosed by wood panelling, a breezy reprieve on warmer days and an ideal cocktail spot come Friday evening.