Home > Back Catalogue > HEWER STREET

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

HEWER STREET

W10

If walls could talk, this Victorian dairy turned gallery-esque home would whisper its story.

It’s a truth universally acknowledged that repurposed buildings often make for the most interesting living spaces. Hewer Street is no exception. Once a Victorian cattle shed, it has transformed over the two decades since its original conversion in the late 90s. The aesthetic sensibility of its two artist owners shows: natural light filters through the vaulted orangery roof of the triple-height living area, giving the home the feel of a studio or gallery. Spatial design was guided by Theo Otten of Otten + Partners Architects, who carved the voluminous proportions with ERCO architectural lighting, glass-sided gangways and Crittall doors. Minimalist design, maximum character. A career-defining project, according to Theo, who spoke to us about his architectural journey. Read the full interview here.

A delicate industrial aesthetic pays homage to the building’s working heritage – original wooden trusses, polished concrete, metal. Dark features and a sculptural use of light and shade delineate the space. On the ground floor, a matt-black TV snug forms an intimate, visual retreat between the brilliant-white, modern kitchen to one side and the uplifting living space to the other. Ideal for entertaining or nights in when the rain begins to fall. The eat-in kitchen is beautifully streamlined – handleless cabinetry, a sleek extractor fan, integrated appliances, open-shelving. Black granite countertops strike a monochromatic contrast.

Looking down from the second floor is fantastic. Up here, two en-suite bedrooms adopt a softer take on the warehouse feel – warm oak, pale greys and diaphanous, indirect light make space for solace between Hewer Street’s many extraordinary architectural moments.