Home > Back Catalogue > LADBROKE ROAD

Back Catalogue

Take a look at our past. The true spirit of Domus Nova and all we stand for.

LADBROKE ROAD

W11

Cast-iron railings and canted bay windows are an impressive introduction to his five-bedroom seemingly traditional Victorian townhouse. Yet, inside, a modern design story unfolds. Principles of spatial composition, the sculptural use of light and a muted colour palette leave room for creativity to run wild.

Downstairs: space to be social. Smooth oak floors and high, coved ceilings unite the open-plan reception and dining rooms, giving way to polished white tiles in the eat-in kitchen just beyond. Symmetrical open shelving in the living space create a gallery for look-at-me pieces to take centre stage, tinged amber when lit by the glow of the fireplace. Cool greys keep things simple and let the artwork do the talking. At the back, a vaulted orangery roof channels natural light into the kitchen. Whip up a feast with integrated appliances and serve it in the formal dining room. Knocking elbows won’t be a problem here. During warmer seasons, fling open the French doors and step onto the paved patio for al-fresco linguine and a glass of Champaign under the stars.

Upstairs, past a discreet utility that keeps chores out of sight, a TV snug remains clutter-free with built-in storage that hides the tell-tale tokens of imaginative children. Let young ones hole up here with popcorn when the rain puts a stop to adventures outside. Also on this floor, an en-suite master bedroom with floor-to-ceiling storage and curved sash windows that create a light-filled retreat after long days spent scrolling through emails. A double vanity in the bathroom means morning routines can run smoothly. Find peace and quiet in one of two further bedrooms on the second floor or give this level over to teenagers looking for a little privacy. If you’ve got room to spare, reimagine one as a study, home office or guest bedroom for anyone who lingers too long.

Another en-suite bedroom is carved into the eaves of this property, illuminated by well-placed skylights that make the most of its north-east facing position. Not an inch of loft space is lost in the blueprint of Ladbroke Road – behind closed doors, clever storage can store away those once-a-year necessities. A seamless interplay of form and function.